کفش های شما فقط درصورتی که آنها را متناسب با نیازهای خود انتخاب کرده باشید در حفظ یا بهبود وضعیت سلامتی شما نقش دارند در غیر این صورت ، می توانند حتی ضایعات سختی ایجاد کنند و به بدن و سلامتی شما آسیب برساند.
به گزارش اداره برند و ارتباطات گروه صنعتی ملی، پوشیدن کفشهای نامناسب میتواند منجر به عوارض سایر قسمتهای بدن مانند زانوها و ستون فقرات شوند.
در زندگی دغدغه هایی وجود دارد که همه ی مردم کم تا بیش با آنها درگیرند و اغلب به دنبال راه حلی ساده اما کاربردی برای حل آنها هستند. سلامتی یکی از مهمترین دغدغه هاست و با رعایت نکاتی چند در هر زمینه ای می توان برای حفظ و بهبود آن تلاش کرد.
کفش ها در بخشی از سلامت بدن ( کمر، مفاصل، زانوها و…) تاثیر به سزایی دارند. به گونه ای که یک انتخاب اشتباه ممکن است شما را در دراز مدت به بدن شما آسیب بزند.
*آسیب های کفش نامناسب بر سلامت قلب
قلب عامل مهم خون رسانی به اندام های مختلف بدن است. با افزایش سن ماهیچه ها و عضلات قلب به تدریج ضعیف میشوند. با بروز این مشکل فرایند خون رسانی به بدن دچار اختلال میشود و عوارضی را هم چون مشکل در فعالیت اندام ها و لخته شدن خون یا سکته قلبی و مغزی را به دنبال دارد. پس بهتر است از هرآنچه که باعث پیشگیری از چنین عارضه هایی میشود کوتاهی نکنید.
تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که کفش های پاشنه بلند و یا کفش هایی که پای فرد را میزند از جمله ی کفش های نامناسب است. این قضیه میتواند از عوامل مهم مشکل در خون رسانی به عضلات پا و سلامتی باشند و مضراتی هم چون بروز لخته خونی و عفونت را در پی داشته باشند.
برخی عوارض پوشیدن کفش نامناسب عبارتند از :
کجی شست پا
درد پاشنه و پا
بدشکل شدن انگشتان پا
ایجاد زخم پا در افراد مبتلا به دیابت
پینه، میخچه و تاول
فرو رفتن ناخن در گوشت
ورم مچ پا
همه ی این موارد از جمله عوارض زیانباری است که احتمالا در صورت استفاده از کفش نامناسب دچار آن میشوید. ممکن است کنار گذاشتن کفش های نامناسب آسانتر از درمان این عارضهها باشد!
اینکه در طول روز و در موقعیتهای مختلف چه نوع کفشی بپوشیم به یکی از انتخابهای مهم تبدیل شده است. اگر توانایی پرداخت آن را دارید، روی چند جفت کفش که برای پای شما مناسب است سرمایه گذاری کنید. خرید کفشی که بتوانید در محل کار بپوشید، یکی دیگر برای مناسبتهای رسمی و مهم و یک جفت برای لباسهای غیررسمی، شما را در موقعیت ایدهآلی قرار میدهد تا سلامت پاها و ظاهرخود را بهبود ببخشید .
برخی مشکلات مربوط به سلامتی با تنگ بودن کفش تشدید میشوند.. اکنون تولیدکنندگان متعهد، کفش را با مد نظر داشتن راحتی و سلامت پا طراحی می کنند. برخی عرضهکنندگان کفش نيز طرحهای ویژهای مانند حبابهای هوا و مواد کامپوزیت (پلیاورتان، پیویسی و موارد مشابه) در زیرهها را برای ایجاد بالشتک بیشتر ترويج میکنند.
هنگام انتخاب کفش می توانید به چند نکته توجه کنید. نکته اصلی این است که وقتی آنها را می پوشید چه احساسی دارید؟ به آنچه پاهایتان می گویند اعتماد کنید. شما با حجم قابل توجهی از تبلیغات بازاریابی صنعت مد مواجه خواهید شد اما فراموش نکنید عمر ترندها چند صباحی است ولی سلامتی تا آخر عمر بر زندگی شما تاثیرگذار خواهد بود.
برای خانمها، بهترین کفشها، پاشنههای پایین هستند – 2.5سانت و نهایت 5 سانتیمتر– با پاشنهای پهن، جعبه پنجهای پهن و زیرهای که در برابر ضربههای راه رفتن، بالشتک کافی را فراهم میکند. ارتفاع پاشنه از عرض آن مهمتر است. به طور کلی، هر چه پاشنه بلندتر باشد، تأثیر آن بر روی پا بدتر است. فرقی نمی کند پاشنه باریک و سیخ دار باشد یا پهن و درشت. یک استثنا زمانی است که هر دو انگشت پا و پاشنه پا بلند شوند، مانند کفش های پلت فرم. از آنجایی که هر دو انگشت و پاشنه پا بالا هستند، انگشتان پا تحت فشار اضافی قرار نمی گیرند. اما مراقب قدم زدن خود در کفش های پلت فرم هم باشید.
مردان معمولاً با کفشهای ورزشی، آکسفوردهای محکم، نوک بالها، کفشهای کفش راحتی یا چکمههای پاشنه کوتاه احساس راحتی میکنند. به دنبال ساخت زیره محکمی باشید که از پا پشتیبانی می کند و در برابر ضربه از بالشتک محافظت می کند. اگر مچ پاهای ضعیف یا دردناکی دارید، ممکن است بخواهید یک کفش ورزشی یا بوت بلند را امتحان کنید. اگر مبتلا به دیابت یا آرتریت هستید، شاید حتی به کفشهای سفارشی یا کفشهای مخصوص با عمق زیاد نیاز داشته باشید. تعداد کمی از افراد ممکن است از کفشهایی بهره ببرند که به صورت سفارشی برای رفع مشکل خاصی طراحی شدهاند. افرادی که دیابت دارند، بیشتر در این دسته قرار میگیرند و همچنین کسانی که ناهنجاریهای قابل توجهی در پا دارند. این گزینه را با متخصص مراقبت از پای خود در میان بگذارید.
اهمیت نوع کفش در سلامتی انسان کمتر از اهمیت واکسیناسیون نیست اکثر اعمال حرکتی بدن، اعم از نشستن، راه رفتن، خم شدن و . . . تحت تأثیر کفشی است که انسان می پوشد. بویژه در بین کودکان و نوجوانان که در حال رشد هستند و سیستم حرکتی آنها با کفش در ارتباط بوده، وضعیت بدن آنها با نوع کفش تغییر می کند.
کفش مناسب کفشی است که قالبی مناسب برای پا باشد نه این که پای فرد تغییر شکل داده و پس از مدتی قالب کفش شود. گران قیمت بودن یا مارک دار بودن آن به معنای مناسب بودن نیست، کفش باید راحت بوده و حداکثر دو تا سه سانتی متر پاشنه پهن داشته باشد. همچنین توصیه می شود از کفش های جلو بسته، بنددار و ساخته شده از منسوجات طبیعی و انعطاف پذیر استفاده شود.
اندازه غیر استاندارد پاشنه کفش مهم ترین عامل ایجاد درد در ناحیه کمر است. پاشنه های بیشتر از پنج سانتی متر یا آنهایی که کف تخت دارند، باعث تغییر حالت قوس کف پا و ایجاد دردهای کمری می شوند. کفش هایی که دارای پاشنه های بالای پنج سانتی متر هستند، باعث خم شدن زانوها به صورت ناخودآگاه و افزایش قوس کمر می شود.
عضلات ناحیه شکم و دردهای ناحیه کمر، پشت ساق پا و ران از عوارض دیگر پوشیدن کفش های پاشنه بلند است. پوشیدن کفش هایی که کف تخت داشته و انعطاف پذیر نیستند، باعث ایجاد دردهای کف پا و ایجاد حالت کشیدگی و کاهش قوس کف پا می شوند. صافی کف پا نقش مهمی در ایجاد دردهای ناحیه کمر، انحراف ستون فقرات و پیدایش ناهنجاری های قامتی می شود.
عدم انعطاف پذیری کف ، روی غضروف های کف پای انسان، تأثیر گذاشته و باعث ایجاد اختلال و درد در نحوه ایستادن یا راه رفتن فرد می شود.
خستگی های مزمن در طول روز و حتی سردرد می تواند ناشی از پوشیدن کفش نامناسب باشد.از طرف دیگر، صافی کف پا منجر به ایجاد ۱۲ تغییر شکل در بدن می شود که شایع ترین آن ازدیاد قوس کمر است .
بطورکلی پای انسان به قلب دوم معروف است، زیرا عضلات ساق و ران پا در بازگرداندن خون از دورترین نقاط بدن به قلب نقش مهمی را ایفا می کنند. متخصصان معتقدند با رعایت نکات ساده در خصوص نحوه پوشیدن کفش مناسب و یادگیری طرز صحیح راه رفتن یا ایستادن می توان از ابتلا به بسیاری از بیماری ها و دردها در نواحی تحتانی و ستون فقرات و کمر جلوگیری کرد.
کفش ملی همواره با توجه ویژه به مسوولیت اجتماعی کفش های مناسبی را برای سلامت بدن و پای شما عرضه کرده است ، برای تهیه آنها کافی است به یکی از شعب کفش ملی سراسر کشور مراجعه کنید یا از طریق فروشگاه آنلاین کفش ملی به نشانی mellishoes.ir آنها را سفارش دهید و به آسانی درب منزل تحویل بگیرید.